Ett av de roligaste uppdragen att leda skrivarkurs var att under en hel vårtermin arbeta tillsammans med klass 4 i Centralskolan i Gällö. Skrivandet resulterade i historien Röda fjäderligan. Eleverna arbetade i små grupper som skrev varsina avsnitt. Sen bakade jag ihop deras texter till en sammanhängande historia.
Ibland har jag jobbat i skolorna med korta kurser, kanske två eller tre dagar. Det har varit på mellan- och högstadiet, för elever alltifrån  mellanstadiet till gymnasiet.
   Under två somrar arbetade jag med skrivande på veckolånga litteraturläger i Sällsjö i västra Jämtland för elever som hade gått ut sjuan.
Här är några av deltagarna i Sällsjö
Min första skrivarkurs på distans över Internet höll jag läsåret 1997-98 för 450 högstadie- och komvuxelever i Bräcke kommun. I jobbet ingick också att besöka alla skolklasser. Skrivprojektet avslutades med en litterär tävling där vinnarna bjöds på en helg i Stockholm.

Läsåret 2000 - 2001 ledde jag två skrivarkurser på distans vid Birka folkhögskola utanför Östersund. Vi träffades tre dagar varje månad på skolan då vi hade lektioner, skrivövningar och diskussioner. Kurserna omfattade allt från idé till färdigt verk. I mellanperioderna hade vi kontakt över internet. Deltagarna kunde lägga ut sina verk för alla i gruppen att läsa och kommentera. Vid träffarna på skolan gick vi tillsammans igenom alla texter. Den som enbart ville ha respons från mej, kunde mejla sin text direkt till mej.
   Min erfarenhet är att den här formen passar mycket bra för en skrivarkurs, umgänge över Internet omväxlande med fysiska träffar.
Hösten 2007 och hösten 2008 arbetade jag med att leda  skrivarkurser vid Skeppsholmens folkhögskola i Stockholm. Havets kvinnor och män hette kurserna och riktade sej till dem som har erfarenhet av arbete till sjöss eller helt enkelt var intresserade av hav eller sjö som miljö för sitt skrivande. Kursen var i princip upplagd på samma sätt som dem som jag ledde på Birka. Vi träffades fyra helger på skolan under hösten och hade kontakt via Internet i mellanperioderna.
Några av kursdeltagarna på Skeppsholmen 2007 vid en fikapaus.