Omslag: Lena SöderProvläs
utskriftsvänlig version
Jag har en drakfisk i magen (267 sidor)


Rabén & Sjögren, 2004
"Det satt en polis utanför hennes rum och vaktade så att hon inte skulle rymma och så att ingen obehörig kunde komma in. Han hade tydligen kollat upp Sixten tidigare, för han släppte in oss utan att fråga vilka vi var. Jag stannade ett ögonblick innan jag steg in i rummet, tog ett par djupa andetag och lovade mej själv att jag skulle klara av det. Att inte bryta ihop, vad jag än skulle råka ut för där inne."

Erika och hennes morfar söker efter Erikas mamma som har försvunnit spårlöst. Detta tar dem ut på en lång resa, fylld av dofter, myllrande och omtumlande upplevelser. En resa som ger oväntade svar och ställer nya, djupt oroande frågor.
Recensioner:

Det här är en riktigt spännande bok med flyt om hur en ung flicka lär sig att hantera en oro och en smärta som slagit sig ned i hennes inre. Det är också en engagerande och lättläst ungdomsbok som beskriver så bra en ung människas  sökande efter sitt ursprung, hennes uppvaknande och insikt om att ta vara på sitt enda liv, att ta ansvar för sina egna val, att stå för dem och försvara dem.
Dagmar Hagelin, Länstidningen, Östersund

Jag tyckte att boken var perfekt! Jag lärde mig massor om Indien som jag inte hade en aning om tidigare. Många gånger blev jag så arg att jag skakade då jag läste om hur orättvist de behandlade kvinnorna. Författaren berättar väldigt levande. Jag kunde se nästan hela berättelsen framför mig. Då boken var slut tyckte jag att det var synd, för jag skulle ha velat läsa ännu mer. Det enda felet med boken var att den tog slut.
Ina, Kamratposten