I säkert förvar (144 sidor)


Rabén & Sjögren, 1995
När Linda Larsson ger sig ut på långritt tillsammans med sin pojkvän och sin älskade häst Rambo, är hon fylld av pirrig förväntan. Hon anar inte att helikoptern som kretsar över deras huvuden ska förändra hennes liv och att den snart ska få henne att fatta ett ödesdigert beslut. Ett beslut som gör att hon kanske förlorar allt som betyder mest i hela världen för henne. Men är det verkligen så viktigt vad en femtonårig tjej bestämmer sig för? Så viktigt att hela det lilla samhället skakas om i grunden. Eller finns det andra krafter som griper in i det av görande ögonblicket?
Omslag: Jens Ahlbom


Provläs
utskriftsvänlig version
Recensioner:

Problematiken är komplex och Örjan Persson skildrar trovärdigt hela situationen på ett vardagsnära språk. Linda växer med svårigheterna och skaffar sig nya insikter. Bokens stora förtjänst ligger emellertid i att den inger hopp och faktiskt visar att det lönar sig att bry sig om vad som händer i samhället.
Onnimäni (Finlands barnboksinstitut)

Örjan Persson, som för tio år sen började skriva regelrätta äventyrsromaner, skriver idag romaner med tydlig politisk tendens, där miljöengagemanget utgör en viktig ingrediens. Det finns en fin, anspråkslös och vardagsnära ton i hans berättelser, som jag uppskattar. Att han samtidigt lyckas skriva spännande är givetvis ett plus i kanten.
Staffan Engstrand, Norrtelje Tidning
For din skyld

Gyldendal, Danmark 1996
Översättning:
Omslag: Lars Lauge & Karin Borsch