Omslag: David Elander Hinnerud


Provläsutskriftsvänlig version
Dream Game (189 sidor)


Rabén & Sjögren, 2002
 ̶  Du Emil, har blivit utvald att vara med i Dream Games stora tävling "The Winner Takes It All", sa Mike. Det här kommer att bli den lyckligaste dagen i ditt liv, min vän, det kan jag garantera.
   ̶ Vad är det för tävling?
   ̶ Du ska svara på frågor och har chans att vinna allt som du kan önska dej här i livet. Är du inte glad över att du blev utvald?
   ̶ Jo, det är klart. Men jag undrar en sak. Var är vi?
   ̶ Har ingen betydelse. Eftersom det här är en interaktiv cybertävling, kan studion finnas var som helst. Kom ihåg att vi rör oss i den nya tidens världar där ingenting är omöjligt, där händelser som ingen ens i sina vildaste fantasier hade kunna drömma om för ett halvår sen, är helt normala.
  
En blond skönhet har via Internet bjudit in Emil till en fantastisk frågetävling i drömstaden Locopolis, men när han väl gett sig in i tävlingen inser han att reglerna är tuffare än han hade kunnat ana. Det gäller bokstavligen livet.
Recensioner:

Dream Game är inte bara en spännande ungdomsbok, utan även en intelligent uppgörelse med människans världs- värdeuppfattning.
Marianne Ekenbjörn, Helsingborgs Dagblad

Det här är en lättläst bok för unga läsare, med ett bra och dialogfyllt språk. Tempot är snabbt och här finns mycken spänning. Tjejer och killar har lika aktiva roller, varför jag tror att boken har chans att vinna läsare av båda könen.
Dagmar Hagelin, Länstidningen, Östersund