Omslag: Liv Ohlsson och Li Söderberg


Provläs
Cyberterror (175 sidor)


Rabén & Sjögren, 2003
Utskriftsvänlig version
En kväll när Jonatan avslutar sitt surfande med att gå in på en porrsida, inträffar en märklig händelse som snart leder till att både han och hans stökige pappa plötsligt befinner sig i en liten båt på ett okänt hav.
   De blir räddade till en fattig och isolerad by som verkar ligga i Indien, men ändå inte. Är de kvar i den verkliga världen eller har de hamnat i en virtuell kopia? Jonatan börjar ana sammanhangen och får veta att de har blivit inblandade i ett storslaget projekt som går ut på att lösa problemen med världssvält och fattigdom. Ett projekt som är på väg att gå helt snett.
   Under tiden som Jonatan och Kurre på olika sätt försöker ta sig tillbaka till sin egen verklighet, får Jonatan en närgången inblick i unga tjejers utsatthet i en för honom främmande kultur.
   Det inträffar en rad mystiska händelser som så småningom får sin förklaring och som visar sig hänga ihop på det mest raffinerade vis.
Recensioner:

I dialogerna lägger författaren in sina åsikter kring en del av livets stora och små frågor, som kärlek och sexualitet, svält, prostitutionens grund, alkoholproblem och föräldraskap. Det finns en trovärdig ton i dialogerna och boken lämnar en del tankar efter läsandet.
Lars Karlstrand, Bibliotekstjänst

Då boken är lätt att läsa, har ett bra och nyanserat språk, rappt tempo och spänning, så tror jag att den kommer att hitta sina läsare. Det har Örjan Perssons tidigare böcker gjort.
Dagmar Hagelin, Länstidningen, Östersund